Winter tennis buiten

 

T.V. De Boekhorst beschikt over acht moderne Claytech banen, voorzien van verlichting. Op deze banen kan zowel in de zomer- als in de winterperiode gespeeld worden. Onze gravel tennisbanen zijn in de winter niet bespeelbaar.

In zijn algemeenheid geldt dat er altijd op de Claytech banen gespeeld mag worden, behalve bij ijzel, opdooi en sneeuw.
Wanneer de buitenbanen onbespeelbaar zijn naar het oordeel van de groundsman zal dat kenbaar worden gemaakt op het afhangbord en via een email.

Hieronder volgt een korte toelichting op de verschillende weersomstandigheden en de gevolgen voor de baanbespeelbaarheid:

Vorst

Droge vorst is geen enkel probleem en het bespelen van de baan onder die omstandigheden is mogelijk. Wel kan een bevroren tennisbaan iets harder aanvoelen.

Rijp

Rijp is witte aanslag die wordt veroorzaakt door het neerslaan en bevriezen van waterdamp in de lucht. Bij gladheid is er gevaar voor de spelers, dus zal de groundsman beslissen de baan (tijdelijk) te sluiten.

Ijzel

Spelen op een beijzelde tennisbaan is niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor de baan en het vanwege gladheid te gevaarlijk is om te spelen.

Sneeuw

Op een besneeuwde tennisbaan is het niet toegestaan om te spelen.

Opdooi

Opdooi ontstaat wanneer na het intreden van de dooi het dooiwater niet weg kan door een bevroren ondergrond. Wanneer er tijdens het dooiproces water op de baan blijft staan, dan duidt dat op een afgesloten ijslaag. Er mag dan niet gespeeld worden.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

06 27 05 62 85 (clubhuis)

T.V. de Boekhorst

Ruys de Beerenbroucklaan 4
2211 AW Noordwijkerhout

KVK-nummer

40445439