Jeugd tennis

De Boekhorstjeugd

De Boekhorst is een vereniging met een grote jeugdafdeling. Vanuit de vereniging wordt er ook volop geinvesteerd in de jeugd. Denk hierbij aan vele activiteiten en trainingen, maar ook een voordelig lidmaatsachap en een gedeelte van de kosten van de jeugd trainingen worden betaald door de vereniging en de sponsors. Hiermee houden we tennis bereikbaar voor alle jeugd en ouders. Tenslotte de jeugd heeft de toekomst! 

De club telt al jaren meer dan 200 jeugdleden en is daarmee één van de grootste jeugdverenigingen van de regio. Het leuke aan de Boekhorst is dat er van alles te doen is de jeugd. Zo organiseert de jeugdcommissie veel activiteiten en is er ook een open toernooi waar je aan mee kunt doen. Daarnaast doet de Boekhorst mee aan alle competities die de KNLTB organiseert. En terwijl de jeugd lekker tennist zijn ouders van harte welkom voor een ontspannen drankje op ons prachtige terras. Of zelf een balletje slaan natuurlijk!

 

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met tennis? 

Kinderen kunnen al beginnen met tennissen vanaf 4 jaar. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een speciaal tennisprogramma, Tenniskids 

In de lessen van onze ervaren trainers kunnen de kinderen de beginselen van de tennissport aanleren. Alle kinderen die les volgen dienen lid te zijn van de vereniging. Als je lid wordt van de vereniging ben je automatisch lid van de KNLTB en kunnen de kinderen ook vrijspelen op onze banen.

 

Wat heb je nodig om te kunnen tennissen?

Tennisracket
Het aanschaffen van een tennisracket kun je het beste doen in overleg met onze trainers. Zij weten precies wat goed voor je is. Rackets verschillen namelijk nogal in lengte, gewicht, gripmaat, balans etc. Laat je daarom goed informeren!

Voor kinderen die met een seniorenracket kunnen spelen, hebben de trainers een aantal testrackets op voorraad, zodat je eerst wat rackets kunt uitproberen.

Tennisschoenen
Om te tennissen heb je tennisschoenen nodig. Het lijkt misschien niet belangrijk maar tijdens het tennissen worden er grote krachten uitgeoefend op je lichaam. Spring je bijvoorbeeld een halve meter omhoog om een smash te slaan? Dan vangen je voeten bij de landing 4 keer je lichaamsgewicht op. Ook maak je allerlei bewegingen zoals springen, draaien, glijden, sprinten en plotseling weer stoppen. Goede tennisschoenen helpen je tennisblessures te voorkomen. Laat je ook voor schoenen adviseren in een sportwinkel. 

(Club)kleding
Op de training trek je lekker zittende sportkleding aan. Ga je competitie spelen (dat kan ook als je pas net begonnen bent!) dan krijg je van ons een clubshirt. Onze clubshirts zijn gesponsord door de Rabobank (waar we heel erg blij mee zijn!).

Mocht je het leuk vinden om ook een bijpassende short of rokje te kopen, dan kan dat bij LJ Sport via deze link. Natuurlijk kun je ook bij LJ Sport zelf langs gaan - geef dan wel even aan dat je lid bent van de Boekhorst.  

Banen afhangen voor de jeugd

Na de lessen is er natuurlijk niks leuker dan met jouw tennisvrienden zelf te gaan spelen. Voor de aspirant & jeugd geldt dat ook zij zelf banen kunnen reserveren, echter alleen tot 19 uur 's avonds. Na 19 uur is het afhangen van de banen alleen beschikbaar voor senior leden.

Padel voor de jeugd

Padel is zelf nog in zijn jeugdjaren, dus er zijn hiervoor nog geen volledige programma's zoals die er zijn voor tennis. Echter heeft u interesse in padel lessen voor een jeugdlid neem contact met ons op en we bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

06 27 05 62 85 (clubhuis)

T.V. de Boekhorst

Ruys de Beerenbroucklaan 4
2211 AW Noordwijkerhout

KVK-nummer

40445439