Nieuws

8 & 9 competitie

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden, maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Of wil je eens competitie spelen op je eigen niveau? Formeer dan een team en doe mee aan de 8&9-competitie! Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Dus ben je net begonnen met tennis en lijkt het je leuk om in een ongedwongen sfeer te ondervinden hoe leuk het is om wedstrijden te spelen en elke week met je eigen team de baan op te gaan? Dan is de 8&9 competitie echt iets voor jou! Of misschien heb je in het verleden wel competitie gespeeld, ben je nog steeds gek op tennis, maar vind je de stap om je weer met anderen te meten in echte wedstrijden, best groot.

Ook dan is de 8&9 competitie zeer geschikt. Heb je speelsterkte 8 of 9, dan kun je in deze competitie in een ontspannen sfeer en zonder veel druk herontdekken hoe leuk competitie spelen is. De competitie wordt zeven keer gespeeld. De Boekhorst heeft ervoor gekozen om deze competitievorm op zondag aan te bieden. Je speelt dan het hele seizoen op die dag.

Op zondag beginnen de wedstrijden tussen 17.00 en 20.00 uur. De speeldagen in de voorjaarscompetitie zijn zondag: 8, 15 en 22 april, 6, 13 en 27 mei en 3 juni.

Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is. Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie!

 

Meedoen? Als je mee wilt doen, kun je je team aanmelden voor 4 december 2017 bij Marco Zandvliet (menmzandvliet@kpnplanet.nl) of Hans Kooij (hans.kooij@xs4all.nl).

« Terug

» Nieuws archief